Lubisz rysować, pisać opowiadania, znasz się na programach graficznych? Jeśli twoim marzeniem jest rysować mangę. To miejsce jest dla Ciebie. Pomożemy ci rozwinąć talent, znaleźć partnera. Wszyscy marzymy o tym samym.
Mukuro, tak się składa, że mangę próbuję wydać od marca, a bardziej intensywniej od czerwca tamtego roku więc już coś o tym wiem, ale nieustannie się uczę i rozmawiam z ludźmi oraz czytam... Lubię wszystko wiedzieć, nie chcę mieć braków, aby później nie mieć tego sobie za złe... Myślę, że takie coś przydaje się tworząc historie;)
Saiko, "Shuujin", nazwałeś mnie mężem xD
Ostatnio edytowany przez Ikaori (2012-01-24 17:25:00)
Bakuman! To anime nas idealnie odzwierciedla .
Wielkie marzenia, ambicje i chęć rozwijania talentu ^^.
Chyba już wiem czym się kierować robiąc grafikę na forum xD.
Ikaori, musisz mi koniecznie pokazać swoje prace!
Podziwiam cię, ja póki co mam za mało czasu przez szkolę i praktykę żeby coś samemu narysować. Ale codziennie coś rysuje i pisze.
Hmm .. tak sobie pomyślałem , czy nie można by było założyć jakiś chat ,aby forumowicze latwiej mogli się porozumiewac .. co Wy na to ? ;p
Mukuro, ale musisz przyznać, że wątek miłosny to katastrofa totalna...
Poza tym pierwsza seria bardzo mnie zachwyciła, nadała mi smaku pracy nad mangą i dała tzw. "kopa", ale przeanalizujcie ją dobrze. Jest strasznie... jak to powiedzieć, gloryfikuje mangę. Ludzie uważają, że manga jest dla dzieci, a ludzie dojrzali powinni czytać literaturę, książki i słuchać muzyki, japoński komiks to podrzędny rodzaj rozrywki, a przynajmniej tak wielu myśli. Chyba właśnie dlatego Ohba umieścił tam postacie, które rezygnują z być muzykami wielkiej sławy czy pisarzami dla mangi, w często nie oszukujmy się banalnych kwestiach. Właśnie to mnie irytuje w tej mandze, choć kocham ją niesamowicie^^.
Ja nie rysuję, jedynie piszę scenariusze... Nie mam do tworzenia na kartce talentu ani cierpliwośći, wolę robić coś w czym czuję się dobrze, czyli wymyślanie historii. Poza tym jestem w klasie humanistyczno-filmowej więc miałam małe wprowadzenie w świat filmu, co teraz pomaga mi przy wybieraniu perspetyw i innych zabiegów^^.
Jestem zapaleńcem, a przez mangę chcę "zarażać" pasją oraz "popychać" innych do myślenia o swoim życiu, marzeń oraz przyjaźni;).
Ostatnio edytowany przez Ikaori (2012-01-24 17:36:21)
Waa .. magia .. jak mogłem tego nie zauważyć;p
Ikaori .. ojj tam , drobna literówka ;p
Hmm .. Ja akuratnie z dwojga .. to rysowanie lepiej mi wychodzi , od pisania ..
Hm .. miło by było znalezć kogoś z rówieśników , ze szkoły .. i przeżyć historie jak w Bakumanie ! ;d
Ostatnio edytowany przez saiko22 (2012-01-24 17:36:47)
Jak mam być szczera to Bakumana tylko oglądam i specjalnie mnie nie zachwycił, jego kreska mnie boli. Lubie to anime i oglądam na bierząco (mam jeden odc w tył xD) a zdecydowanie wole styl Amano Akiry...Katekyo Hitman Reborn to manga i anime w którym zakochałam sie od poczatku do końca z wyjątkiem jednej postaci która jak bym mogła to bym ją osobiście zasztyletowała za podwalanie sie do mojego kochanego Mukuro <3 xD. Ale jej kreska zwlasza ostanie chaptery wrecz powalają, z chaptera na chapter coraz lepiej rysuje i jest moja inspiracja, jak osagne taką perfekcje to będe w niebie - naprawdę .
Saiko xD haha widzisz, nie przeglądłeś całego forum a pomyslałam o chacie .
Witajcie Tu Axis z końca naszego przepięknego kraju ( a dokładniej z Nowego Sącza ). Mam 15 latek. Trochę rysuje i gram na gitarze, choć to drugie mi nie za bardzo wychodzi. Od dawna zajmuje się zgłębianiem świata mangi i anime. Mam kompletnego bzika na punkcie mangi oraz anime pana Himaruyi Axis Powers: Hetalia.
Do Hetalii trzeba się przekonać. Też miałam na początku lekkie problemy z postaciami ale jak się przełamiesz to idzie z górki
Konbanwa. Repli Desu~, choć moją drugą ksywką jest Tsuna
Mam duży staż w tworzeniu fabuły i postaci. <około wymyślonych scenariuszy> Moją słabą stroną są na pewno stroje oraz Nazwiska a ostatnio imiona. Mocną stroną są moce i światy przedstawione.
Aleksandra, bądź Aiko, jak kto woli. Wiek tutaj chyba nie jest najważniejszy, więc wolałabym go nie podawać.
Pochodzę z Warszawy, a interesuję się głównie rysowaniem. Nadal mam mały problem z tłami, jednak wszystko da się wyćwiczyć, prawda? Uczę się też języka Japońskiego. Na razie niewiele umiem, ale to raczej z braku czasu na naukę, co mam niedługo zamiar nadrobić.
W wolnym czasie piszę opowiadania, choć ostatnio coraz rzadziej. Wena jak mnie opuści, to długo nie powróci.
Witam. Mam 14 lat ( 27 stycznia będę miała 15). Jestem z Gdyni. Kocham a&m od jakiś 5-6 lat. Moje ulubione serie to fairy tail, one piece i soul eater. Uwielbiam wymyślać historie. W przyszłości chciałabym pisać książki , ale szczytem moich marzeń jest to by napisać mangę , która będzie bardzo popularna.
Helloł wszystkim. Viuu z tej strony. Już od jakiegoś czasu zajmują się rysowaniem oraz pisaniem opowiadań (chociaż większość jakie ostatnio napisałam, to yaoi/shounen-ai, ale w sumie łatwo nawet dałoby się je przerobić ;D). Oczywiście zajmuje się też grafiką (montażem też, ale to chyba mało ważne), a w zasobach posiadam photoshopa, paint sai oraz manga studio .. no i oczywiście tablet, którego nawet ostatnio ogarniam
. Jakby była też potrzeba jakaś pomoc przy php czy innych takich badziewiach, to służę pomocną dłonią, ponieważ studiuję informatykę
(chociaż to chyba nie mój żywioł, no cóż, ale już nie pierwszy raz majstruje przy php ;D).